Treceți la conținutul principal

La picnic cu Sun Food...

Am primit invitatia la concurs/ picnic de la Sun Food de mult timp. Dar de fiecare data cand ziceam gata, gatesc ceva bun si iesim la lac... vremea tinea sa ne strice planurile. Dar am reusit sa prind o zi fara ploaie si un apus superb saptamana asta. Ah, si sa nu uit! Mai aveti timp sa va inscrieti si voi in concurs! Mai multe detalii gasiti aici.





Bineinteles ca am pregatit retete care contin conserve Sun Food. Si pentru ca ador sa servesc mancarea in borcane ( o ciudata, da, stiu! ) nu am ratat ocazia, pentru ca nu-i asa, daca nu la picnic, atunci unde? :)



Am fiert la repezeala niste cartofi noi absolut minunati, i-am transformat in salata cu ceapa ( cum altfeeel? )
si am asezat in straturi in 3 borcane ( unul de persoana ) porumb de la Sun Food, un strat de rosii, salata de cartofi si un strat de castraveti. Voi puteti pune si alte minunatii plus dressinguri dupa pofta inimii. Eu as fi vrut si niste fasole rosie dar o privire in camara m-a calmat... Am inchis borcanele cu capac si am legat tacamurile cu sfoara.


De savurat le-am savurat la fel de repede cum le-am pregatit :)


Unii dintre noi se grabeau sa termine mai repede si sa ajunga la desert :D

Oh da, am pregatit si bagels, dupa reteta asta.  Proaspete si delicoase, au avut mare trecere, dupa cum vedeti :)






Cat despre desert, ei bine de foarte mult timp am vazut pe pinterest cupcakes in cornet de inghetata. Dupa indelungi cautari am gasit unele plate si am trecut la treaba:

Cupcakes cu ananas, lamaie si cocos

Ingrediente (12 bucati );

- 100 g zahar brun
- 100 g unt moale, la temperatura camerei
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 2 oua mari
- o conserva ananas bucati Sun Food
- 2 linguri coaja de lamaie confiata taiata fin
- 12 cornete pentru inghetata,
- nuca de cocos pentru decor



Preparare:

Intr-un bol adanc mixam bine ouale , untul si zaharul. Apoi adaugam coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Mixam energic pana rezulta un aluat curgator. Incorporam apoi ananasul ( pastram 12 bucati pentru decor ) taiat in cubulete mici ( siropul de la ananas il pastram ). Cu ajutorul unei cupe pentru inghetata punem aluatul in cornete fara sa apasam foarte tare. Le dam la copt la 180 de grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc frumos. Pentru a sta mai usor in cuptor eu le-am pus in tava de briose :)

Dupa racire inmuiem usor fiecare cupcake in sirop de ananas si le presaram cu nuca de cocos. Decoram cu o feliuta de ananas si o tepusa decorativa :)

Bineintelesc ca voi puteti sa decorati cupcake-urile cu o crema delicoasa, asa cum planuiam si eu sa fac. Bine insa ca mi-a venit mintea la cap , in masina era sa se rastoarne toate pe mine si daca aveau crema nu eram o imagine prea placuta... :)

Si musai sa le serviti in ziua cand le preparati altfel cornetul se inmoaie usor si nu mai e la fel de crocant si aratos.





Voi ati petrecut frumos in natura vara asta? :) 

Sa aveti o seara linistita, sper sa ne citim curand ;)
Carmen

Comentarii

  1. Ce dragut! Si eu vreau sa particip :) Dar nu gasesc exact ce am nevoie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce picnic frumos ati facut. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmmm, da wäre ich gern dabei gewesen :)
    Wo ward ihr denn da? Habt ihr einen See in der Nähe?
    Echt tolle Bilder !! Es scheint euch geschmeckt zu haben ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, nachste mal wenn du nach Ro kommst , ok? :) Ist ja nur 1 km von uns...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar