Treceți la conținutul principal

Paine cu susan

M-am reinscris in Provocarea secreta , si ce sa vezi, minune! Blogul care mi-a fost desemnat era unul cunoscut mie, am mai fost provocata sa gatesc inspirata de draga Diana! :)
De data asta am ales o painica cu susan, cu ulei de susan mai exact, pe care m-am vazut nevoita sa il inlocuiesc cu unul de floarea soarelui presat la rece, dar gustul de susan s-a simtit si asa foarte bine, mai ales cand am prajit in toaster cateva felii, semana extraordinar de bine cu saleurile la gust painica, tare buna, sa o incercati neaparat!


Ingrediente ( pentru o tava rotunda sau de chec, eu am dublat cantitatile si am facut 2 ;) )

- 500 g faina alba
- 300 ml apa
- un plic drojdie uscata ( eu am pus un cubulet drojdie proaspata pentru cantitatea dubla, nu aveam alt tip de drojdie in casa...)
- 1/2 lingura rasa sare de mare
- 2 linguri ulei de susan ( am pus de floare, presat la rece, cumpar de susan si incerc si asa ;) )
- 1 lingura seminte de susan alb
- 1 lingurita zahar

Preparare:

Si aici am cam improvizat, mai bine zis am procedat ca de obicei cand fac paine...
Am amestecat apa cu drojdia si zaharul, pe urma am adaugat faina, sarea si susanul si am amestecat cu o lingura. Am lasat aluatul sa se odihneasca 30 minute, acoperit cu un prosop.
Dupa cele 30 de minute am adaugat 2 linguri de ulei si am framantat bine. Am lasat la crescut 2 ore, timp in care tot cam la 15-20 de minute imi ungeam bine mainile cu ulei si ii mai dadeam o framantare :) Pe urma am pus aluatul la crescut in tava si l-am lasat linistit cam 40 de minute.
Am preincalzit cuptorul cu un vas cu apa in interior, sa se formeze aburi. Daca aveti cuptor electric e muuult mai usor ;) Am adaugat tavile si am copt pret de 10 minute cu aburi dupa care am scos vasul si am copt mai departe pe temperatura medie, pana s-a rumenit frumos painea. Aici depinde mult de cuptorul vostru, daca are obicei sa arda poate ar fi bine sa puneti niste caramizi in el, am inteles ca asta ajuta. 

Spor la facut paine, si nu uitati, nu o taiati fierbinte! ;)

Comentarii

  1. Ce frumoasa ti-a iesit! ♥
    Ma bucur ca ti-a placut! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Awww, multumesc! <3

      Daaa, desi imi pare rau ca nu am avut ulei de susan :( Data urmatoare ;)

      Ștergere
  2. O bunatate!La mine face tata painica de casa, si tare imi place, mai ales cand imi pune si cateva seminte de chimen ca stie cat de mult imi plac.Asa imi face o surpriza cand imi pune la pachetel o painica din asta, ca o mananc goala sa o savurez..

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata! parca si simt mirosul de paine calda :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok, micuta gospodina! E delicioasa painea!
    Cand ai timp da o fuguta pe blog la mine! SURPRIZA!!!
    http://minnieme22.blogspot.nl/2012/11/welkom-sinterklaas.htm

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar