Treceți la conținutul principal

Platouri cu picior diy

Sunt adesea intrebata despre platourile cu picior, de unde le cumpar ... Se pare ca sunt tot mai indragite :) Ei bine dragii mei, am doar 4 asemenea specimene, doua mostenite si doua cumparate de la piata de vechituri, restul sunt improvizate dupa nevoie.
Si pentru ca mi-e greu sa scriu in fiecare e-mail in parte detalii ( nu ca nu mi-ar fi drag, dar timpul asta ne ucide pe toti....) m-am decis sa va vorbesc pe blog cum obtin eu platouri cu picior dragalase si unice.

In primul rand, avem nevoie de farfurii de diferite marimi si forme. Pe urma cautam bine prin casa pahare, suporturi pentru oua si alte cescute dragalase pentru piciorul platourilor. Si cel mai important, cumparam un lipici de foarte buna calitate, eu ador Bison Power Adhesive cu doua componente, ca si cel de aici.  Nu-i tare ieftin dar merita fiecare banut :)

Stiti cat de mult imi plac farfuriile desperecheate? Fix ele sunt cele mai perfecte pentru acest mic proiect ;)

Dupa ce ne-am hotarat ce picior primeste fiecare farfurie trecem la treaba: Dam cu smirghel ambele suprafete ce trebuie sa le murdarim cu lipici ( smirghelul e inclus in setul pentru lipit Bison ), stergem praful rezultat , amestecam cele doua componente ale lipiciului conform indicatiilor de pe ambalaj si aplicam pe picior ( ceasca, pahar, suport lumanare etc.) apoi fixam bine farfuriuta peste. Stergem cu grija orice urma de lipici nelalocul ei, odata uscat nu ii mai putem face nimic... 

Lasam sa se usuce lipiciul  24 de ore dupa care ne bucuram de noile noastre platouri superbe si unice! :)

Daca nu va indurati sa le lipiti laolalta puteti proceda ca si mine uneori :) Pur si simplu le suprapuneti si asezati     cu grija prajiturile in ele. Desigur ca metoda functioneaza cel mai bine pentru food photography si mai putin la mesele unde sunt invitati mai ales copii :)


Sper din suflet ca v-am fost de folos si abia astept sa vad ce platouase mesteriti voi, asa ca nu ezitati sa-mi trimiteti poze ;) Cu acordul vostru le voi pune pe blog :)

Spor la faurit mici minuni!
Carmen

Ps: Ce anumea ati dori sa mai vedeti pe blog? :)

Comentarii

  1. Pai daca ai patru platouri adevarate, nici nu-ti mai trebuie improvizatii!!! Chiar m-am uitat zilele astea in dulapul tau si am vazut doua dintre ele; atunci am realizat ca eu nu am niciunul :(

    Camellia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In teorie da. In practica mereu e nevoie de ceva nou :) Ba trebuie mai mare, ba mai mic, ba nu se potrivesc din cine stie ce cauza... :) Plus ca pentru poze e taaaare placut sa ai mereu ceva "nou" ;)

      Ștergere
  2. Imi place,la tine e fain cate canite si farfurioare faine ai,iti ies super:)
    Am si eu doua facute,unul din sticla,dintr-un suport de lumanare si o farfurie rotunda,iar celalalt din lemn,partea de jos dintr-o scrumiera,iar partea de sus dintr-un disc de lemn de la un scaun:)Si mai am unul,care e pregatit de mult,cu picior inalt dar nu stiam cu ce sa lipesc,sticla pe sticla.La primul am folosit silicon transparent dar nu stiu cat tine...multumesc de idee:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am o gramajoara din care pot alege :) Si toooot strang ;)

      Suna bine ce ai tu acolo, mi-ar placea sa le vad ;) Si cu siguranta si restul cititorilor cred la fel ;)

      Cu drag! Pana acum Bison tine bine, nu le-am bagat in masina de vase, totusi ...

      Ștergere
  3. Aaa,nici nu ma gandeam ca se pot combina doua piese....multumim pentru idee!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar