Treceți la conținutul principal

Zile si zile...

Initial scria sus, la titlul de postare 3 zile. Adica na, am vrut sa va povestesc ce am facut in primele 3 zile de renovari &co. Pe urma au trecut cele 3 zile, s-au facut 4, 5 si am ajuns la ziua cu numarul 10, iar eu marturisesc cu rusine ca nu am reusit sa tin pasul cu marile realizari, in fiecare seara cadeam atat de obosita ca nu eram in stare sa leg doua cuvinte, abia daca am reusit sa raspund la mail-uri...

Dar azi am zi libera, trebuie sa stau cu Thomas, si cat el doarme se preface ca doarme incerc nitel sa recuperez.


 Asadar, in primele 3 zile( nu zile intregi, sa ne intelegem, doar de la ora 14, ca barbatul meu mai are de mers si la cabinet :) , iar eu am lucrat de dimineata doar cand am avut cu cine lasa copilul)  am facut asa ( trec  cu liniuta, frumos, ca la scoala, ca poate asa neuronul reuseste sa-si faca treaba :) :

-am slefuit. Mult. de la podele, la geamuri, usi, am inghitit la praf, ceva de speriat. Noroc cu sotul si aparatul lui de slefuit, ca inca tot acolo eram, smirghelindu-ne si degetele...
-am curatat mizeria aferenta si am inceput sa vopsim, sotul zugravea peretii din bucatarie, eu dadeam cu vopsea acrilica pe geamuri, usi si podele. Din tot sufletul, binecuvantat fie cel ce a inventat acrilicul, ca de era sa dau cu vopsea in ulei, vai de capul meu era!

-printre picaturi sotul impreuna cu soacra si-un calut simpatic au pus cartofi, porumb, pe urma noi( noi inseamna mereu sotul si eu :)  am pus mazare, rosii, capsuni, mure si mai urmeaza, dar ne temem de ger ;) :) :)

Daca primele zile au fost grele, in zilele urmatoare efectiv mi s-a taiat firul.  Sotul la 7:30 ma lasa in fata casei si eu vopseam, zugraveam (ha, cine a zugravit camera copilului si baia? EU! :) ,vai, ce mandra mi-s! :)) am si tencuit( nu am mai tencuit de cativa ani, de cand m-a invatat tata ), am pus podelele de lemn in camera lui T. si cand sa terminam fericiti, paf... nu mai avem podele. Ca doar unele trebuie sa fie atat de strambe ca nu-s bune de nimic... Na minunat, si abia miercuri mergem la Cluj si putem termina camera si sa mutam mobila. Mobila care trebuie restaurata intai. Dar despre asta mai jos :)


Am mai avut de lucru la finisajele din baie si bucatarie, unde acum o luna si jumatate tata, marele mester :) a pus faianta si gresie. Si nu stiu cum se face, dar mereeeeu-mereu lucrurile mici iau cel mai mult timp si papa nervii... Dar vineri am reusit in sfarsit sa montam mobila, si aaah, totul e asa alb, asa frumos, asa perfect! Abia astept sa sterg praful, sa spal vasele si sa aranjez totul si sa va arat pozeeee! :))

Mai avem de:

-curatat molozul din living si birou si de zugravit( asta iar e treaba mea, iar se lasa cu muschi tepeni si auuu-auuu! :)) Da-mi place, ceva de speriat! :))) Zugravitul, nu durerea, sa nu credeti ca-s masochista ;)
-terminat camera copilului (care se pare ca pana la urma s-a hotarat sa adoarma, haaa! :))
-tencuit holul si zugravit ( oare cine, cine zugraveste? :)
-zugravit noua camara, intr-o culoare surprinzatoare si lucrat la rafturi pentru ea :) Aici iar eu imi bat capul, configurarea ei o sa imi ia ceva timp, ca nu ma pot hotari.
-restaurat mobila. multa mobila. pentru birou, dormitoare, hol, un dulap pentru bucatarie( la el deja am inceput sa lucrez)
-construit noul dormitor matrimonial, cu dressingul aferent! Ah, o sa fie minunat, doar sa ne dea odata aprobarea aia de constructie! :|
-aranjat curtea, zugravit casa, vopsit lemnaria, dar la astea nu e asa mare graba :)

Concluzii:

-never ever ever ever nu dati cu decapant pe vopsea veche, gen acu' 20-30 de ani, nu tine faza, ies doar nervi si bani irositi, care mai bine ii dati pe smirghel :)
-in schimb, decapantul e reala binecuvantare pentru vopseaua tinerica (2-3 ani) , in ulei...
-nu neglijati detaliile, iau enorm de mult timp micile finisaje si veti fi dezamagiti :)

Si cea mai importanta concluzie: Sunt fata lui tata! Vorba unui fost vecin amic. Si sunt tare mandra de asta! :) Sunt norocoasa ca am avut de la cine invata atatea lucruri utile! Nu concep sa dau banii cuiva sa faca ceva ce pot face eu :)

Sper ca nu v-am plictisit prea tare, as mai avea de zis dar mi-e foame, profit de liniste si plec sa pap o supica!

Sa aveti o zi linistita!
Carmen

Comentarii

  1. Bravo! Abia astept sa vad pozele, ati fost tare harnici. Ma paste si pe mine o renovare generala, speram sa fie vara asta, dar nu am strans suficienti bani :(, asa ca ramane pe anul viitor, de aceea mi se par utile postarile de genul acesta. Chiar te rog daca ai timp si iti face placere sa faci o postare cu tips and tricks, si daca stii sa dai niste link-uri cu site-uri de "mesterit" si inspirationale, si noi vrem sa facem singuri ce putem. Spor la treaba in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! :) Abia astept si eu sa fie totul in mare ordine sa fac poze cu before& after :)

      O sa mai fac mai multe postari, in functie de timp, oricum o sa recuperez vara asta daca nu o sa pot tine la zi desfasurarea :))
      Site-uri nu stiu nici eu din pacate, ca inspiratie pt decor eu ma folosesc de pinterest :) -stanga sus pe blogul asta, cu rosu, gasesti pozele mele favorite.

      Cat despre tipsuri, cam ce anume te-ar interesa, as putea face postari tintite :) Sa povestesc doar despre ceva anume, pe indelete :)

      Ștergere
  2. eroina, nu alta. cum sa zugravesti tu?! adica dincolo de faptul ca mi se pare o munca titanica, nici n-as fi in stare sa fac ceva rezonabil, asa ca mai bine pas :)). te pup, bafta multa si spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, draga mea, multumim!
      Nu-s eroina, sunt doar al naibii de incapatanata.:) Cat despre zugravit, e floare la ureche pe pereti, si e fun! Sincer. :) Pana ajung la tavan. Imagineaza-ti un pitic de 1,54 cu o bataaa lunga, cu rola in capat, care incearca sa ajunga la tavanul de peste 3 metrii :) Na asta da imagine, mai ales ca trebuie apasat, nu doar ajuns asa, sa-l stergi de praf :))) Dar e ceva ce pot face, si cat timp sotul are de facut ce eu nu pot, nu pot sta degeaba :))

      Ștergere
  3. Ce frumos! Stau prin preajma sa vad ce se mai intampla pe la tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur! :)
      Ah, se intampla atatea... Uneori as vrea sa aiba ziua 48 de ore :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar