Treceți la conținutul principal

Multe vorbe si o gradina de legume :)

Sunt pe fuga. Ca in fiecare zi din ultima luna. Dar e bine si asa, macar am prins netul functionat. Sa nu cobesc prea tare ca risc sa raman cu postarea in plop....:)

Asadar, ce am mai facut de cand nu am dat raportul? Sincer, habar nu am! Zilele trec cu o viteza, si nu stiu cum se face ca de fiecare data, da absolut de fiecare data cand zicem na gata, am terminat de lucru la camera x, facem curatenie luna si despachetam lucrurile, apare ceva neprevazut. Ceva ce necesita spargerea peretelui x sau y ori alta operatiune datatoare de praf si mizerie.Si uite asa se duce de rapa despachetatul...Dar nu, nu suntem cu capul. Inca...

Am reusit totusi sa restaurez un bufet mirific, poze cat de curand, promit :) . Si ne-am apucat sa ne facem singuri patul. Din lemn masiv :)) Plus zugraveala e aproape gata.
Iar gradina... Ei bine, gradina e o mandrie, va spun din inima! Ia vedeti si voi cum arata:



Asa arata saptamana trecuta, dupa plantarea ardeilor si inainte de ploaie :) Inca nu am udat nimic, ploua zilnic, e pentru prima data cand ma bucur de asa o vreme :))

Am semanat porumb pentru fiert, la distanta considerabila de el am semanat porumb pentru popcorn. Cartofiorii au iesit destul de frumos, rosiile si vinetele s-au prins bine iar ardeii (cca 80 de fire) sper sa faca la fel.
Am mai semanat mazare muulta( care a si iesit, ieeei) , fasole oloaga 4 soiuri, telina pentru radacina, telina pentru tije, patrunjel, marar, leustean, busuioc, morcovi doua straturi, ridichi, salata iceberg, macris, ceapa si cu siguranta imi scapa cateva chestii. O sa le mentionez cand le vad iesite ;)

Am dat la sapa si la harlet intr-o singura zi cat nu am dat in toata viata mea. Si culmea, am supravietuit. :)) Cu exceptia unei bataturi, nu am nimic. Poate doar pofta de mancare in plus, ceea ce la kg mele e binevenita! :)

"E grea viata la tara?", ma intreba zilele trecute un topograf, venit sa ne scoata din ceata. Nu, nu e deloc grea, depinde cum privesti lucrurile... ;)
Si ca sa nu o ingreunez, fug la treaba pana nu se face muuult prea tarziu! ;)

O zi faina, dragilor!
Carmen

Ps: Ca sa vedeti mai bine ierburile din gradina, dati click pe poza ;)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar