Treceți la conținutul principal

Pörkölt de vita

Reteta cu carne preferata a sotului, si ca sa fiu sincera, el o prepara cu mai mare placere decat mine :)Si ii si iese mai bine parca :)

Ingrediente:

-3 cepe maaaari
-2 capatani de usturoi (romanesc, din ala chinezesc doar 6-8 catei)
-1 kg carne de vita
-7-8 boabe de piper
-5-6 linguri de ulei
-sare, condiment universal fara glutamat, 1 lingura de boia dulce

Preparare:

-carnea se feliaza cat mai subtire, cu grija sa o taiati impotriva fibrelor, se bate usor
-ceapa se taie fin, usturoiul se piseaza
-se caleste ceapa si usturoiul 1 minut, se adauga carnea, condimentele si se pune 1,5 litri de apa peste
-se fierbe la foc domol cca 2 ore jumatate, sau pana carnea se desprinde fasiute si sosul e scazut bine.Daca sosul scade prea mult si carnea nu e destul de frageda mai adaugati apa foarte fierbinte!!

Se serveste cu o garnitura de cartofi, paste sau orez, si muraturi! :)

Comentarii

  1. Imi ploua in gura!
    O sa fac si eu reteta asta! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceska, eu fac altfel gulasul, o sa postez si reteta aia :) De obicei are mai muuulta ceapa, alte condimente si cartofi, morcovi, ardei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina C, sa o faci neaparat si sa imi spui daca ti-a placut :* :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Gataaa, scoatem un pachet de carne de vitel de la congelator (Chilly Willy), da' maine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite ca m-am tinut de cuvant, am facut mancarica dupa reteta ta, acum vin cu impresiile. Am stat un pic in cumpana daca sa incerc o reteta noua sau sa fac reteta mea cu care nu dau gres, mai ales ca am avut un minunat muschiulet de vitel, ma impuscam daca-l greseam. Am ales totusi schimbarea, dar cand am ajuns la taiat ceapa nu mai eram sigura ca vreau sa continui, pentru ca mi-o si imaginam pe mezina mea, nas sclifosit, impingand farfuria mai incolo fiindca are prea multa ceapa. Am continuat totusi, cu inima cat un purice. Fiindca pentru supa am curatat prea multa telina, ce a ramas am tocat marunt si am tranti peste carnita. Acuma daca tot am modificat un pic reteta, fie ce-o fi am zis, am mai trantit si niste cubulete de dovlecel care s-au topit in sos de nici nu le-am mai gasit, dar cred ca au avut si ele contributia lor la gustul final. Ce s-o mai lungesc... am asteptat cu emotie reactia familionului, un "hmmmmmm, mami, friptura asta are ceva... e mai buna decat o faci tu de obicei", "e super aromata, sa mai faci asa", "cred ca are un condiment pe care nu l-ai mai folosit, e delicioasa" si cu asta s-au dus emotiile mele. Am promis sa fac si data viitoare dupa aceeasi reteta. Eu un singur defect i-am gasit, mi-a iesit prea mult sos, dar numai din vina mea, fiindca am masurat ochiometric apa, cred ca am pus prea multa. D-apoi nu-i niciun bai, surplusul o sa-l folosesc la niste paste. Multam fain ca ai postat reteta asta! Hai, noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina draga, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca v-a placut :)
    Si eu am problema cu ceapa, nu gustul ei ci prezenta efectiva ma deranjeaza, dar aici se topeste asa bine :)
    Telina cred ca ii da un gust un pic altfel, in schimb dovlecelul nu are influienta mare :))

    Sos si mie imi iese uneori mai mult, dar cand servim paste la carnita chiar nu-i nici un bai :))
    Dar si singur cred ca merge cu paste, eventual niste parmezan ras peste... Mmmm :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar