Treceți la conținutul principal

Ciuperci in sos cu usturoi si ardei iute

Am vrut sa scriu ciuperci chinezesti. Dar mi-am amintit ca pe internet umbla si oameni gata sa dovedeasca ca altii mint si sunt niste nenorociti. Asa ca nu o sa va mint. ( da mah, mi-e frica de hateri, haha :) ) Chestia asta foarte aromata si iute e o inventie a unui stomac nervos si disperat dupa ceva consistent, musai cu orez. Pentru ca eu iubesc orezul. Bob cu bob asa, orezul lipicios si moooale in tolerez doar in sarmale si ardei umpluti. Il iubesc cu patos si ma satisface ( again, haha ) instant, combinat cu mazare si morcov si neaparat ceva bun cu sos picant.


Am cautat prin casa si am dat peste un borcan cu ciuperci de la Sun Food, care au avantajul ca sunt deja gatite, asa ca toata afacerea mi-a luat fix 15 min dupa ce a inceput sa fiarba apa.


Pentru doua portii generoase avem nevoie de:

- un borcan ciuperci feliate
- 4 catei de usturoi mari
- ardei iute, dupa gust, eu am pus cca. un sfert, era fioros rau
- 3 linguri sos de soia, dap, asa mult. dar nu mai punem sare
- 1 lingura ulei
- 2 lingurite ulei de susan
- 300 ml apa
- o lingurita de amidon sau mai mult, in functie de consistenta dorita

Pentru orez:

- 250 g orez basmati
- o cana cu mazare congelata
- o cana cu morcov cubulete ( eu am folosit congelat de mine, merge foarte rapid asa )
- sare o lingurita
- o ceapa verde


Purcedem la gatit si ca sa mearga rapid le luam in ordinea urmatoare:

Punem apa la fiert, cam 1, 5 l cu sarea, mazarea si morcovul. Cand fierbe punem orezul si amestecam. Fierbem la foc mediu pana orezul e fiert dar inca tare. Adica cam 7-8 minute. Gustati. Daca legumele va plac foarte fierte, le gatiti separat. Eu le prefer ferme, nu terci.  Strecurati apa si puneti totul in oala in care au fiert, cu capac. Lasati sa se odihneasca 5 minute.

Cat asteptati sa fiarba apa pentru orez curatati usturoiul, il tocati fin sau il dati prin presa ( eu asa prefer), puneti uleiul intr-o tigaie adanca. Caliti usturoiul si ardeiul iute taiat fasii subtiri cca. 30 de secunde apoi adaugati ciupercile stoarse si 300 ml apa. Condimentati cu sosul de soia si uleiul de susan. Fierbeti aproximativ 5 minute apoi faceti din amidon si 50 ml apa un sos, pe care il turnati peste ciuperci. Puneti cat de mult credeti, in functie de cat de gros doriti sosul. Eu am pus doua lingurite de amidon, daca il vreti mai putin legat puneti doar o lingurita. Dati in clocot si opriti focul. Lasati sa se odihneasca sub capac pana e gata orezul.

Cand ambele sunt gata puneti in farfurii adanci orez, sos si ceapa verde tocata fin peste. Serviti cu mare pofta! Eu una asa am facut! :)


Daca nu tineti post sau nu sunteti vegani puteti servi cu un ou posat deasupra.

Care e mancarea voastra preferata cand sunteti morti de foame si nu aveti chef de gatit?

Carmen

Comentarii

  1. salata...:)...cand nu am chef de gatit..de multe ori!
    dar si reteta asta pare tare usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu prestez des salata, dar uneori simt nevoia de ceva caaald :D
      E extrem de usoara si le-a placut mult si baietilor, ceea ce e maaare lucru :)

      Ștergere
  2. Hai ca a venit la fix reteta asta. Acum ma apuc de gatit:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar