Treceți la conținutul principal

Fasole batuta rapida :)

Mi-am adus aminte ca e post... Eu nu-l tin, dar tind spre o dieta vegana, deci cred ca am cateva idei ce v-ar putea fi de folos :) O sa incerc sa postez cat mai mult...

Ador fasolea batuta , dar fiertul boabelor cere timp iar asta o face o mancare nu prea rapida. Eu am doua metode de a o prepara cat mai repede :) Prima e preluata de la mama!  Merci mama, tare practica ideea! ;)
Zice asa: data urmatoare cand mai vreti sa faceti fasole batuta, fierbeti de 2 sau 3 ori mai multa decat necesar. Adica daca de obicei fierb 500-600 g aleg cam 1,5 kg si le fierb deodata. Economie si la gaz, imaginati-va :) Pe urma o pisez cu blenderul vertical si o impart in portii cat consumam la o singura masa, o ambalez in pungi pentru congelator si o pun la inghetat. E tare placut sa stii ca poti oricand servi o masa calda, in 10-15 minute totul e gata :) Trebuie doar sa o puneti pe foc mic la decongelat, ii dati un clocot si o condimentati dupa gust, cu ceapa si boia, usturoi, etc! Doar sa nu uitati de ea in congelator, sa o consumati in maxim 3 luni!
O alta metoda si mai rapida dar parca nu la fel de delicioasa e fasolea batuta cu fasole din conserva. Reteta, mai jos :


Ingrediente:

- 800 g fasole din conserva, alba sau rosie, dupa gust :)
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 1 lingurita boia
- 5-6 linguri ulei ( presat la rece e mai sanatos si delicios, nu uitati ;)
- sare, piper,
- 1-2 linguri ketchup de casa (obtional)
- usturoi pisat dupa gust

Preparare:

Se piseaza fasolea cu ajutorul blenderului vertical, adaugam cateva linguri de apa cat sa fie mai usor de blenduit si ii dam un clocot pe foc mic, amestecand continuu.  condimentam dupa gust cu ketchup, sare, usturoi si ceapa usor calita in ulei si boia, nu prajita! :)
Delicioasa si rapida, dar daca totusi vreti reteta de baza, traditionala la noi in familie, o gasiti aici :)

Voi congelati mancare pentru zilele aglomerate? Daca da, ce anume congelati? Eu congelez pana si pizza, dar sunt tare curioasa voi cum procedati :)

Comentarii

  1. Carmen, poza este super! Cred ca fasolea este insotita de paine de casa?!...
    Eu nu congelez mancare gatita niciodata... Se spune ca nu e asa de sanatoasa mancarea congelata.
    Doar cand tai porcul si fac ''cighirii'', pun o parte din ei la congelator.

    Camellia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, e paine de casa cu susan, reteta e pe blog!

      Eu am mereu in congelator mancare pentru criza de timp, ideea e sa o congelezi rapid, imediat dupa preparare si racire rapida si sa nu o pastrezi mai mult de 3 luni in congelator. Iar dupa decongelare se consuma rapid, de aia si congelez portii mici.

      Singura problema cred ca e cand nu respecti normele de igiena sau cand mananci mancare congelata de cumparat :) In rest... nu prea vad ce ar fi rau cu ea :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar